Møt Hanna

Det er kjøpetid i Oslo. Ønskelistemaraton. Festantrekkduell. Halv skatt og et helt år siden nyttårsforsettene ble til. I handlegatene er byens borgere i full gang, og en jevn strøm av folk som ennå ikke har dårlig tid passerer hverandre stille i vinterkulda. Noen kommer heldigvis også inn i varmen hos oss. De vet at noe som ikke er nytt kan være nytt for dem, og at andre også kan bli glade for unike gaver med unike historier.

Og kommer du innom en torsdag formiddag møter du blant annet Hanna Grytli på jobb i butikken vår. Som de aller fleste av oss som jobber med Røde Kors Secondhand, er også Hanna én av dem som gir gratis av fritiden sin for at butikken skal gå rundt, og det har hun gjort siden oktober i år. Når hun ikke er å finne bak glassvinduene i Osterhaus gate jobber hun fulltid som servitør. Det er også derfor hun har mulighet til å jobbe frivillig på formiddagene. For å bli bedre kjent med Hanna, og vise frem for en kjempeinnsats hun og alle de andre frivillige gjør for Røde Kors Seconhand, har hun fått svare på disse korte spørsmålene:

Hvorfor velger du å jobbe frivillig i Røde Kors?

Jeg ønsker å gjøre noe som gir mening. Vi er så heldige som bor i Norge, og jeg jobber frivillig fordi jeg har et ønske om å hjelpe de som ikke har det like lett som meg.

Og hvorfor valgte du akkurat Røde Kors Secondhand?

Jeg visste at jeg ville bli frivillig, og da jeg gikk inn på nettsidene til Røde Kors, så jeg at denne butikken skulle åpne i november. Jeg visste ikke hvor populært det var å være frivillig her, men det gikk egentlig veldig fort. Jeg vurderte mange andre aktiviteter også. Jeg kunne for eksempel godt tenkt meg å jobbe på asylmottak og med ungdom, og kanskje jeg gjør det senere, men så er jeg veldig interessert i vintage klær, da. Det er jo en evig pågående skattejakt!

Hva gjør du som frivillig i Røde Kors Secondhand?

Jeg jobber her i butikken, og selger primært klær, men snakker også med de som kommer inn, og forsøker å spre Røde Kors-budskapet. Jeg ønsker å gi de som kommer innom en opplevelse.

Hva er det beste med jobben?

Menneskene jeg møter! De som kommer med donasjoner har gjerne med seg en hstorie, og det er spennende å bli litt kjent med dem.

Hanna stiller opp som prøvedukke. "Dette er det fineste jeg vet om i butikken akkurat nå. Jeg skal nok i alle fall kjøpe skjørtet selv."
Hanna stiller opp som prøvedukke. «Dette er det fineste jeg vet om i butikken akkurat nå. Jeg skal nok i alle fall kjøpe skjørtet selv.»

 

Ønsker du å gjøre som Hanna og gi av fritiden din? Ta en titt her!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *