Ski o’hoi!

Vi har bladd i kalenderen. Et nytt år har åpnet favnen og sluppet oss over dørterskelen. For de fleste av oss er det fortsatt rart å skrive 2016 i rapporter og ved siden av underskrifter. Vi henger liksom litt igjen. Men det varer ikke lenge. Snart er vi tilbake i den gamle tralten. Snart er høytidens ekstravaganser bare ett av mange blanke minner. Snart sitter tallene 2,0,1 og 6 like naturlig i pennehånden som vårt eget navnetrekk.

Vi har tråkket over terskelen og inn i januar. Dagene blir lengre nå, og den generelle sinnstemning har endret seg. Der mange av oss i desember trakk oss inn i vår egen hule for å fråtse i nellik, kanel, fett og glitter, vender vi nå blikket utover. Mot skogen, mot fjellet -eller bare mot TV’en. Vi har forvillet oss inn i Skisesongen.

For mange i Oslo er Skisesongen å benytte seg av marka og alle de fantastiske løypetilbudene som finnes der. For endel er det kanskje vaffel og kakao på destinasjonshytta som frister mest. Andre drar ut av byen og opp på fjellet der åpne vidder, brettspill og afterski lokker. Og for endel er Skisesongen først og fremst en inneaktivitet. Smaken av nytraktet kaffe. Lyden av Scheie eller Alsgaard. Den spennende sprinten, eller fulltrefferne på andre liggende. Svette og sikkel i HD-kvalitet.

Som en hyllest til Skisesongen 2016 ønsker Røde Kors Secondhand seg donasjoner som sier «ski» -på en Oslo-måte. Så har du pent brukt retro skitøy liggende ubrukt innerst i kottet? Eller en lekker, gammel TV-kanne som fortsatt kan brukes? Ta dem med til oss, da vel, og la dem vandre!

Vi ønsker oss vintage skitøy og TV-kanner! (eksterne bilder lånt fra Dale Garn, Epla og Wikiwand)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *