Møt Beate

Du kommer innom butikken vår, vandrer rolig langs stativene. Hendene dine kjenner på de forskjellige materialene og teksturene og blikket ditt søker etter noe, men du vet ikke ennå hva. Noen hengere hektes av og får en liten svingom med deg, men de fleste blir kassert før sangen er over. Allikevel får noen heldige få være med deg inn i prøverommet. En blid frivillig tar i mot deg i kassen, og kan muligens fortelle deg noe interessant om plagget du kjøper. Vi håper du forlater lokalene våre med en god følelse, og kanskje også med et nytt innslag til klesskapet ditt i en pose. Vi håper du smiler.

Men før plagget ender i posen din, før du danser litt med det og sjekker størrelsen, før du har fått øye på det mellom alle de andre, før plagget i det hele tatt har ankommet butikken vår, har noen gjort en kjempeinnsats for at akkurat dere to skal møtes. For mange av donasjonene vi får inn må en tur innom vårt lager før det er klart for salg. Og noen kvelder i uka stiller en håndfull frivillige opp for et varmere Oslo. Èn av dem er Beate Krane. Hun jobber egentlig i Politiet, men hver torsdag kveld er det Røde Kors Secondhand som nyter godt av hennes praktiske kunnskaper når hun trapper hun opp på lageret vårt i Gamlebyen. Svare for seg kan hun også:

Hvorfor velger du å jobbe frivillig i Røde Kors?

Jeg har tidligere jobbet som frivillig i Røde Kors –som flyktningeguide. Men med små barn ble det litt mye, så jeg sluttet. I mellomtiden har jeg jobbet som frivillig innen idrett, og da det engasjementet tok slutt, vendte jeg tilbake til Røde Kors, som jeg har et veldig godt forhold til.

Og hvorfor valgte du akkurat Røde Kors Secondhand?

Det er litt tilfeldig at jeg endte opp her. Arbeidstiden passet meg godt, og så er det så hyggelig at man jobber i team og blir godt kjent med de man jobber sammen med. Det er jo praktisk arbeid også, og det er godt når man jobber på kontor resten av uka!

Hva gjør du som frivillig i Røde Kors Secondhand?

Jeg er vaskemaskinoperatør! Og jeg reparerer og stryker klær. I dag har jeg for eksempel vasket skoene til en kjent artist som har donert flere sko og klær. Vi har klargjort hele hans donasjon for salg i løpet av kvelden. Vi må også sortere klær, og jeg synes det kan være litt utfordrende å se hva som kan være fint og salgbart og hva som ikke får komme med.

Hva er det beste med jobben?

Man blir kjent med andre typer folk enn man ellers ville blitt kjent med. Og så er det dét at man gjør en god gjerning, da!

"Denne har jeg vasket i dag" forteller Beate. "Er den ikke nydelig?"
«Denne har jeg vasket i dag» forteller Beate. «Er den ikke nydelig?»

Ønsker du å gjøre som Beate og gi av fritiden din? Ta en titt her!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *