Menneskelige verdier

Foto: Røde Kors
Foto: Røde Kors

Røde Kors hadde akkurat en kampanje med slagordet «Kan du snakke, kan du bidra.» Det liker vi godt i secondhandbutikken også, for mer enn den handler om klærne vi selger, så handler den om menneskene som donerer, jobber der og kommer innom. Det å snakke sammen er nemlig noe av det viktigste vi gjør, ikke bare for integrering, men for samarbeid med og forståelse av våre medmennesker.

Det å jobbe for Røde Kors, det handler nemlig om medmenneskelighet. Røde Kors er en internasjonal organisasjon, som skal kunne representere alle slags folk, uavhengig av klasse, etnisitet eller andre tradisjonelle skillelinjer: humanitet og upartiskhet er våre styrende prinsipper. Disse prinsippene er også verdier vi kjenner godt og jobber for å leve opp til i butikken i Osterhaugsgate 12. I løpet av en arbeidsdag er vi flere frivillige i butikken, fra alle slags bakgrunner man kan tenke seg. I tillegg kommer det vanligvis et variert spekter av kunder innom, fra de som har det veldig bra og kanskje vil skaffe seg et eksklusivt plagg, til de som har hatt en røff periode og kanskje mest har behov for en prat med et medmenneske. Vi på butikken liker alle like godt, og håper alle våre kunder føler seg velkomne. Noe av det beste med jobben hos Røde Kors Secondhand er nemlig den gode samtalen, som også er viktig i resten av organisasjonen, på forskjellige måter. Enten vi får gladnyheter, triste historier eller kanskje noens første lange samtale på norsk etter flere ukers norsktrening, så er det en like viktig del av hvorfor secondhandbutikken finnes: vi representerer Røde Kors’ verdier om gjensidig forståelse, vennskap, samarbeid og varig fred mellom alle folk. Alle våre inntekter går til andre prosjekter innen Røde Kors, men samtidig er butikken og dens frivillige i seg selv en egen måte å leve opp til disse verdiene på.

Kom gjerne innom for en prat, for en god handel, eller for å donere! Vi ser fram til å møte deg, uansett hvem du er.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *